Pravno obvestilo

Pravno obvestilo

Spletna stran je za namen tega pravnega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu http://postarca.posta.si/, v nadaljevanju: spletna stran.

Vse pravice so pridržane. Informacije in gradiva na elektronskem naslovu http://postarca.posta.si/ so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine Pošte Slovenije d. o. o. ali družb, katerih vsebine so vključene na omenjeni spletni strani.

Izjava o varovanju zasebnosti

Pošta Slovenije d.o.o. je zavezana k varovanju zasebnosti naših uporabnikov. Informacij o naših uporabnikih ne bomo posredovali tretjim organizacijam, razen, če je to del storitve, ki jo nudimo vam.

Uporaba piškotkov (ang. Cookies)

Naša spletna stran uporablja piškotke. To so majhne datoteke, ki so pogosto sestavljene iz unikatnega niza številk in črk. Sam piškotek ne zbira informacij, če pa ga prebere strežnik skupaj z brskalnikom, je to lahko spletni strani v pomoč pri izvajanju vam prijaznejše in boljše uporabe – da vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo spletno stran, jih naložimo na vaš računalnik. S tem si spletna stran zapomni nekatere vaše odločitve (kako želite razvrstiti rezultate iskanja, kateri jezik ste nastavili…) in tudi spremlja število obiskovalcev,   vaše klike ter premikanje po strani, zato da lahko stalno izboljšujemo delovanje strani. Piškotek, ki vam ga pošljemo lahko prebere samo naš strežnik, podatkov zbranih s pomočjo piškotkov pa ne posredujemo tretjim osebam in jih varujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Uporabljamo naslednje piškote:

  • Piškotek za shranjevanje vaših prednostnih izbir in nastavitev ter spremljanje aktivnosti na strani. Naziv piškotka je »POSTARCA« in je vaš identifikator na celotni strani ter tudi beleži podatke o vaši lokaciji.
  • Piškotki za analitične namene – z informacijami o tem kako naši uporabniki uporabljajo stran, ugotavljamo kam postaviti katero vsebino, katere korake je potrebno optimizirati ipd., kar nam zagotavlja, da lahko izboljšamo samo delovanje strani. Nazivi piškotkov so »__utma«, »__utmb«, »__utmc« in »__utmz« in se navezujejo na storitev Google Analytics. Več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti.

Nadzor nad piškotki

Po Zakonu o elektronskih komunikacijah ( ZEKom-1 ) je za uporabo določenih piškotkov potrebna privolitev uporabnika. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko tudi naknadno spremenite. Običajno se sprememba te nastavitve nahaja v menijski vrstici brskalnika Orodja > Internetne možnosti, razdelek »zasebnost« ali »varnost«. Tam nastavite katere vrste piškotkov želite blokirati.

Piškotke lahko izbrišete in sicer preko brskalnika. Izbris je običajno dosegljiv v orodjih, pod »brisanje podatkov brskanja« (okno običajno prikličete tudi s kombinacijo tipk CTRL+Shift+Del) ter izberete izbris piškotkov.

Nekateri brskalniki ponujajo tudi možnost nastavitve »ne sledi mi« ali »do-not-track«, kar pomeni, da lahko generalno zavrnete uporabo piškotov.

Omejitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletni strani POŠTA®CE so informativne narave. Pošta Slovenije d. o. o. se bo trudila za optimalno delovanje spletne strani, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo spletne strani. Vsi uporabniki uporabljajo http://postarca.posta.si/ na lastno odgovornost. Niti Pošta Slovenije d. o. o., niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, nastanku in izdelavi http://postarca.posta.si/ ali še sodeluje pri nadgradnjah in novih informacijah in gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na tej spletni strani ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Pošta Slovenije d. o. o. tudi ne more biti odgovorna za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do strani, zaradi vašega obiska strani ali kakršnekoli njene uporabe. Pošta Slovenije d. o. o. ne more biti odgovorna za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe http://postarca.posta.si/.

Pošta Slovenije d. o. o. se bo trudila za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na teh straneh, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti. Pošta Slovenije d. o. o. lahko te strani spremeni kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

Omejitev uporabe informacij in gradiv

Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko naložite z mreže za vašo osebno domačo rabo, pri čemer ne smete spreminjati označb avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah. Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno objavljanje, spreminjanje informacij in gradiv na http://postarca.posta.si/ ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano. Prav tako je prepovedana uporaba kateregakoli elementa http://postarca.posta.si/ za kakršnekoli druge namene, kot za izključno osebno, nekomercialno, domačo rabo.

Pošta Slovenije d. o. o. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane z http://postarca.posta.si/ Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost Pošte Slovenije d. o. o. za vse primere izključena.

To pravno obvestilo lahko Pošta Slovenije d. o. o. kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru uporabe spremljate na teh straneh. Z uporabo te strani ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi strinjate.

Uporaba strani v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja strani na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Varstvo podatkov

Pošta Slovenije avtomatsko zbira podatke o uporabi teh strani, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, koliko obiskovalcev dnevno obišče te strani in koliko časa obiskovalci ostanejo na posamezni strani. Ti podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Pošta Slovenije podatke o obiskanosti http://postarca.posta.si/ uporablja za lastne potrebe.